Zo werkt het

Kleding op maat, het klinkt misschien als een ingewikkeld of duur proces, maar dat valt bij Elizz enorm mee! Ik vertel je graag meer over hoe het werkt om maatkleding te bestellen.

Assortiment

De webshop heeft een uitgebreid assortiment met elke week nieuwe kledingstukken. Er zijn items die direct leverbaar zijn en items die op maat worden gemaakt na bestelling. Als een kledingstuk niet direct leverbaar is betekent dat dus dat alles nog op maat en naar wens gemaakt kan worden.

Levertijden

Kleding die direct leverbaar is wordt meestal binnen een paar dagen al verzonden. Alle overige kledingstukken worden pas in behandeling genomen na jouw bestelling en met de hand op maat gemaakt. Afhankelijk van de drukte kan het bij deze items enkele weken duren voordat jouw pakketje wordt bezorgd. Maar geloof me, het is het wachten waard! De huidige levertijd is 2 tot 3 weken.

Op maat maken

Als je kiest voor een kledingstuk die niet direct leverbaar is raad ik je aan om jezelf altijd eerst op te meten, ook al denk je dat je altijd bijv. maat 46 of 36 hebt. Het zou jammer zijn als het na levering blijkt dat het toch niet past. Lees hier hoe je jezelf het beste kunt opmeten. Vergelijk jouw maten met de maattabel en als je precies in een maat valt kun je gerust iets in deze maat bestellen. Het is altijd goed om alsnog je maten door te geven. Alleen bij kledingstukken die direct leverbaar zijn is het niet mogelijk om aanpassingen te maken.

Extra wensen

Heb je extra wensen voor jouw kledingstuk? Geef ze door bij het maken van de bestelling. Als je wilt weten wat er allemaal mogelijk is, ga dan naar de pagina ‘Op maat gemaakt’. Heb je een wens die hier niet tussen staat, stuur gerust een mailtje naar info@elizz.nl.

Hoe de kleding wordt gemaakt

Jouw bestelling wordt met de hand gemaakt in het atelier van Elizz in Olst. Hier worden alle stoffen, kantjes en patronen bij elkaar gezocht waar jouw unieke kledingstuk van wordt gemaakt. Eerst worden de patroondelen geknipt (oftewel gezaagd met de elektrische schaar) en dan worden ze in elkaar gezet met de lockmachine. Hierna wordt je item met zorg afgewerkt en krijgt het laatste check. Als laatste wordt ze mooi ingepakt met een persoonlijk berichtje en via PostNL verzonden met track&trace.

Recycling

Door de manier van werken heeft Elizz veel meer stofresten dan gebruikelijk in de mode-industrie. Deze resten gaan niet verloren want Elizz doneert ze aan een organisatie die kleren maakt voor kinderen uit gezinnen die een steuntje kunnen gebruiken. Lees meer over goede doelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je bestelling!

De nieuwsbrief wordt ongeveer één keer per week verzonden.

Winkelmand
Je mandje is nog leeg

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt kunnen maken ;)